Fietsverlichting

1 product

12 24 36

1 product

12 24 36

Fietsverlichting

Goede fietsverlichting is heel belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat a) andere weggebruikers jou zien en b) jij het fietspad kunt zien. Zo ben je altijd veilig onderweg. Het is dan ook belangrijk dat jouw fiets voorzien is van een fietslamp en een achterlicht. Niet alle fietsen zijn standaard voorzien van verlichting. Gelukkig hebben wij diverse setjes in de aanbieding waardoor je nooit zonder hoeft te zitten!

Fietslamp kopen

Elke fiets vraagt om een ander type lampen. Heb je een retro model dan past daar natuurlijk ook een retro setje bij. Bij een sportievere fiets hoort dan ook een sportievere set. Zo weet je zeker dat je fiets tot in de details uitgevoerd is zoals jij dat wilt. En wil je een sportief setje op je retro fiets, dan kan dat natuurlijk ook.

De beste fietslamp die bij jouw fiets past

Voor zowel je Gazelle Cityzen als je Gazelle van Stael zijn er degelijke verlichtingssets te koop. Deze zorgen er voor dat je goed verlicht op pad kunt. Dat is niet alleen fijn voor jezelf maar ook voor je eventuele kinderen op de fiets. Zo verzeker je jezelf dat je er alles aan hebt gedaan om zo veilig mogelijk thuis te komen of op pad te gaan. Dat is natuurlijke en heel geruststellend idee. Je kunt ook kiezen voor een fiets waar de fietsverlichting al aanwezig is. Een koplamp op je fiets en een achterlicht is nu eenmaal heel belangrijk!

Wettelijke verplichting

Het is in Nederland verplicht om met degelijke verlichting te rijden. Sterker nog - als je geen fietslampen op je fiets hebt kun je zelfs bekeurd worden. Om dit te voorkomen is het natuurlijk erg belangrijk om op de hoogte te zijn van de wettelijke bepaling. U kunt een boete krijgen als uw voor- of achterlicht niet aan staat als u fietst in het donker, bij schemer of bij slecht zicht door bijvoorbeeld slecht weer. Ook moeten er reflectoren geplaatst zijn  op de achterkant van uw trappers en wielen bij de velgen. Gelukkig is dit bij alle fietsen die wij verkopen gebeurd. Als laatste kunt u een boete krijgen als uw fietsverlichting de verkeerde kleur heeft, knippert of als het op de verkeerde plek op uw fiets bevestigd is. Denk hierbij aan verlichting op jouw lichaam in plaats van op de fiets.

koplamp fiets
achterlicht fiets
koplamp fiets
fietsverlichting

Ben je op zoek naar andere accessoires of advies?

Dat kan! Wij geven u graag advies over welke fiets en welke fietsaccessoires het beste bij u passen.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.