• Snelle levering in Levering in nederland Levering in Belgie Levering in duitsland Levering in France
  • Merkfietsen met hoge korting
  • 6 dagen per week bezorgd
  • 100% rijklaar geleverd
Swipe to the left

Batavus Stream als best getest door de consumentenbond!

Batavus Stream als best getest door de consumentenbond!
Door Annemieke van Toor 30 juni 2016 1941 keer bekeken Nog geen reacties

De Batavus Stream is wederom als best getest door de consumentenbond! In 2015 mochten ze deze grote eer in ontvangst nemen en in 2016 kwam het grootste compliment van allemaal. Deze fiets kwam werd weer erkend door deze onafhankelijke organisatie. Lees je verder mee wat er zo bijzonder is aan de Batavus Stream?

Het testrapport

De Batavus Stream kreeg in 2016 een 8,5(!) van de consumentenbond : "Deze fiets met Yamaha-middenmotor geeft veel ondersteuning onder alle rijomstandigheden en biedt een grote actieradius bij de sterkste ondersteuning. Hij heeft goede remmen en de koplamp geeft goed licht."
Ook kreeg de Batavus Stream een 10 voor de bouwkwaliteit. Batavus mag met recht trots zijn op dit mooie rapport! Dit kan je allemaal hier nalezen.

De Batavus Stream als toerfiets

De Batavus Stream is een ideale toerfiets dankzij de sterke accu. In tegenstelling tot de meeste elektrische fietsen heeft deze fiets geen 300 Wh accu maar standaard een 500 Wh accu(!). Samen met de krachtige Yamaha middenmotor fietst dit zeer comfortabel. Door deze combinatie kun je vele kilometers wegfietsen. Een mooie fietstocht plannen is zo ideaal! Picknickmandje mee, flesje sap en je kunt de hele dag de hort op!

Krachtig maar gemakkelijk in gebruik

Wat voor ons de Batavus Stream zo ideaal maakt is dat hij, ondanks zijn krachtige motor, gemakkelijk in gebruik is. Het goed leesbare scherm en de makkelijke bediening zorgen ervoor dat je zo op kunt stappen en weg kunt fietsen. Geen ingewikkeld gedoe en geen moeilijk te bedienen bediening. Ik vind dat een fijn idee!

Want op een fiets wil je nu eenmaal snel kunnen fietsen en niet dagenlang studeren op het gebruik. De verende voorvork en de verende zadelpen zorgen ervoor dat kuilen en hobbels in de weg goed opgevangen worden. Zo fiets je ook nog eens zeer comfortabel!

Veilig op pad

Idealiter neem je de Batavus Stream natuurlijk mee op eindeloze tochten door het mooie Nederlandse landschap. Maar de realiteit is natuurlijk dat deze fiets ook gebruikt zal worden in de stad. Het is dan ook een veilig idee dat de remmen van de Batavus Stream erg krachtig zijn. De hydraulische velgremmen zijn zo krachtig dat je snel stilstaat. Dit is wel even wennen, want het betekend dat gedoseerd remmen belangrijk is.
Ook is de verlichting van deze fiets goed. Zowel de voorlamp als de achterlamp geven een goed helder licht waardoor je goed zichtbaar bent. Veilig thuiskomen aan het einde van je fiets rit!

Zijn er dan geen nadelen te vinden?

Het grootste nadeel van de Batavus Stream is een nadeel dat aan alle elektrische fietsen kleeft. Door de motor is de fiets zwaarder dan een normale stadsfiets. Hierdoor til je hem net iets minder makkelijk op een fietsendrager of in de trein. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen door de accu uit de fiets te nemen, dit scheelt al bijna 4 kilo op de fiets. Wij zijn we het wel eens met de consumentenbond. De Batavus Stream is een kwalitatief hoogwaardige fiets. De gemakkelijke bediening in combinatie met de zeer krachtige accu maken dit een superfiets voor iedereen die graag lange(re) fietstochten maakt maar hem ook doordeweeks wil gebruiken voor een stadsritje.

Wat is jouw mening? Betreft het hier een uitmuntend goede elektrische fiets of zou jij een andere elektrische fiets als beste gekozen hebben?

10 1 8,9 1427
Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer >
x