• Snelle levering in Levering in nederland Levering in Belgie Levering in duitsland Levering in France
  • Merkfietsen met hoge korting
  • 6 dagen per week bezorgd
  • 100% rijklaar geleverd
Swipe to the left

de elektrische schoolfiets

de elektrische schoolfiets
Door Annemieke van Toor 29 december 2017 838 keer bekeken Nog geen reacties

We hebben het er al een heel jaar over! E-Bikes zijn van het stoffige imago af en worden steeds vaker gebruikt door scholieren en jongeren om zich te verplaatsen.
Waar elektrische fietsen eerst werden gezien als het vervoersmiddel voor de 50 plusser is er nu echt een trend waarneembaar waarin we zien dat de leeftijd van de e-bike consument flink omlaag gaat!

15 kilometer heen (en dan nog terug..)

Ik ben opgegroeid op loopafstand van mijn basisschool en middelbare school. Maar sinds ik verhuisd ben naar Alphen aan den Rijn zie en hoor ik veel verhalen van scholieren die een iets uitdagendere weg te gaan hebben om op tijd op school te zijn. In de omliggende dorpen is er vaak geen middelbare school te vinden en de fietstocht bestaat dan door langs weilanden en polders naar school te fietsen. In de lente en de zomer is dat natuurlijk geen straf maar in de winter is dat natuurlijk andere koek. En dan is die 15 kilometer op de fiets opeens wat minder leuk als je ook nog eens een straffe tegenwind hebt.

Goedkoop alternatief

Soms hebben scholieren geluk en krijgen ze een abonnement voor de bus cadeau of worden ze gebracht door hun ouders. Maar uiteindelijk lopen die kosten flink op. Een elektrische fiets kan dan een goedkoper alternatief zijn. De initiële uitgave is misschien wat hoger maar daarna vraagt een elektrische fiets enkel wat onderhoud en wat stroom om de fietsaccu mee op te laden. En dat is niet het enige voordeel - fietsen is gezond en verlaagt de kans op stress. En zoals we allemaal wel weten word er steeds meer gevraagd van scholieren - hoe fijn is het dan als ze hun hoofd even leeg kunnen maken terwijl ze naar huis fietsen?

Een hippe elektrische fiets!

Met de komst van elektrische transportfietsen en elektrische omafietsen is er een nieuwe generatie e-bikes die hip zijn om te zien en prettig in gebruik zijn. De beste voorbeelden van e-bikes voor de nieuwe generatie zijn:

De Batavus CNCTD E-Go 2018 : Deze Smart E-Bike heeft een scherpe prijs en verbind de scholieren aan zich door de smartmodule. Zo kan de smartphone contact maken met de fiets en weet je wanneer je de accu moet opladen, waar de fiets is of hoe ver je gefietst hebt. Met de keuze uit twee fietsaccu's is er een fiets voor alle scholieren - ook degene die extra ver moet fietsen.

De Gazelle Puur NL C7+ HFP: De Gazelle Puur NL is al jarenlang een populaire transportfiets. Deze elektrische variant heeft een hele hoge gebruiksvriendelijkheid dankzij de gemakkelijk te bedienen ondersteuning. Met de keuze uit vier(!) fietsaccu's en framematen van 46 cm. tot aan 59 cm.

De Gazelle Miss Grace C7 HMB 2018 / de Gazelle Heavy Duty C7 HMB 2018: Deze stoere elektrische fiets heeft, in tegenstelling tot de bovenstaande fietsen, een middenmotor. Met een middenmotor heb je een uitstekende balans tijdens het fietsen. Ook is de Heavy Duty zeer stevig. Met scholieren geen slechte keus.
10 1 8,8 1395
Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer >
x