De fietsen van seizoen 2018

Na de eerste sneak peek zijn nu alle modellen van 2018 bekend. We nemen je graag mee op een rondje door de collectie 2018. Lees je mee?

De fietsen trend van 2018

Elk jaar verschijnt de nieuwe collectie en wat vooral opvalt bij zowel Batavus als Gazelle is dat er weinig nieuwe modellen bij zijn gekomen. Er is nu juist gekozen voor het doorzetten van modellijnen. Iets wat we in de vorige jaren al zagen gebeuren is nu op grote schaal doorgezet. Soms is er iets verandert aan een kleur of de framegeometrie en zijn er kleine veranderingen doorgevoerd zoals een ander model koplamp of type slot. De vertrouwde fiets in een nieuw jasje.

Het nieuwe jaar van Gazelle

We mogen 35(!) fietsen van Gazelle in seizoen 2018 verwelkomen. Gazelle is dicht bij de oorspronkelijke collectie gebleven. We zien alle geliefde modellen weer terugkeren en dat is natuurlijk een bewuste keuze. Deze populaire fietsen hebben al succesvol dienst gedaan in de afgelopen jaren. En, we schreven het vorig jaar al maar we blijven het de beste omschrijving vinden, Never change a winning team


De grootste verandering die we zien in het assortiment is het frame van de Gazelle Orange. Deze publiekslieveling heeft een grote make-over gekregen. Het frame is gemoderniseerd en dat zie je goed als je de collectie van vorig jaar naast de collectie van dit jaar zet (afbeelding) zie je het verschil goed. De Gazelle Orange is al jarenlang de best verkochte fiets van Gazelle (en Nederland!) en daarom zijn ze wel dicht bij het succesvolle principe van de Gazelle Orange gebleven; Een gewoon goede fiets met een goede afmontage - gemaakt voor de Nederlandse straten!

Ook de Gazelle Heavy Duty heeft een update gekregen alleen is deze minder zichtbaar. De framegeometrie is namelijk veranderd waardoor het oversized frame nog comfortabeler is. Aanhakend op deze serie is ook de Gazelle Miss Grace veranderd. Hier hebben we eerder al een hele blog aan geweid! Onder andere het Bokeh effect op de spatborden is spectaculair zoals je op onderstaande foto kunt zien. Dit is niet alleen bij de spatborden aangebracht maar ook bij het logo.

Een andere opmerkelijke verandering is dat de Gazelle CityZen in tegenstelling tot voorgaande jaren nu wél een ringslot heeft. 
Een nieuwkomer in de collectie is de Gazelle Puur NL C7+ HFP elektrische fiets. Hiermee is er een nieuwe elektrische transportfiets toegevoegd aan het assortiment van 2018!

De toekomst is nu bij Batavus

Ook Batavus heeft natuurlijk niet stilgezeten! Met 26 fietsen (en er zijn nog steeds nieuwe modellen in aantocht!) is er in 2018 wederom een ruime keuze. Batavus kenmerkt zich veelal door een goed design en een net iets-anders-dan-anders aanpak. Batavus heeft zich dit jaar ook gericht op innovatie. De Batavus CNCTD E-Go is een zogenoemde Smart E-Bike. In deze fiets zit een module met simkaart en GPS verwerkt. Deze, voor een op fietsendieven niet te bereiken plaats, kun je met een speciale app verbinding maken met je fiets. Deze registreert de verblijfplaats van de fiets. Ook helpt de app je met bijvoorbeeld een melding dat je batterij opgeladen moet worden.

De meeste modellen van Batavus zijn hetzelfde gebleven in vergelijking met vorig jaar. Dat betekend dat we ook dit jaar weer kunnen genieten van de Batavus Quip, de Batavus Dinsdag en de Batavus Mambo. Laatstgenoemde heeft er een fris licht kleurtje bij gekregen! 

Ook hebben we geruchten gehoord over een Speed Pedelec van Batavus. De Batavus Razer Turbo. Het is nog even afwachten voordat deze online te vinden zal zijn. Hoe en wat? Je hoort het als eerste bij aanbiedingsfiets.nl!
Ook nieuw in ons assortiment zijn de kinderfietsen.

Wat vinden jullie van de nieuwe collectie? We horen het graag!