Elektrische fietsen 2018 - the future is now

In onze voorgaande blog (lees hem hier!) hebben we de fietsen van 2018 behandeld. Hier hebben we het voornamelijk over de stadsfietsen gehad. Daarom is het nu natuurlijk extra leuk om de elektrische fietsen apart te behandelen. Zeker omdat de categorie elektrische fietsen dit jaar nog uitgebreider is dan voorgaande jaren. Lees je mee?

Een slimme stap van Batavus

We zeggen het eigenlijk al jaren. De elektrische fiets heeft zijn stoffige imago al een paar jaar afgeschud. Zeker met de komst van de speed pedelec en de elektrische transportfietsen word er een steeds breder publiek bereikt en zie je elektrische fietsen steeds vaker in het verkeer. 

Maar – in 2018 is door Batavus een wel hele grote stap gemaakt en eentje waarvan ik zeker weet dat hij vaker toegepast gaat worden op elektrische fietsen.
De Batavus CNCTD E-Go Smart is namelijk uitgevoerd met een module die verbonden kan worden met het internet. In deze module zit GPS ingebouwd, een simkaart én een bewegingssensor. 
Je kunt zo contact maken via de Batavus Connect-App met je fiets. Niet alleen kun je zo zien dat je accu opgeladen moet worden maar ook als iemand anders aan je fiets rommelt óf als hij zich voortverplaatst met een snelheid van 50 km. Of meer. 
Deze module zit ingebouwd op een plek waar fietsendieven niet zo gemakkelijk bij kunnen. 
En juist die verbinding met je telefoon is echt super slim.

Batavus 2018

De collectie van Batavus was succesvol genoeg in de afgelopen jaren om veel modellen weer terug te laten komen in het huidige seizoen. De fietsen die Batavus maakt staan bekend om hun speelse uiterlijk en gebruiksvriendelijkheid. De Batavus Genova E-Go en de Batavus Monaco E-Go en de Batavus Milano E-Go kennen we al jarenlang als fijne stadsfietsen. De Batavus Dinsdag E-Go en de Batavus Razer vertegenwoordigen de sportievere kant van dit Heerenveense merk.

De vernieuwde Gazelle Orange

In onze vorige blog hebben we het al aangestipt maar de Gazelle Orange is vernieuwd. Van de Gazelle Orange lijn zijn de meeste elektrische fietsen gemaakt (5 varianten). Met het nieuwe frame zijn ze op zoek gegaan naar een manier om een middenmotor beter te verwerken in het frame. Door de dikkere onderste framebuis en de uitsparing die om de motor heen loopt word de motor inderdaad prachtig geïntegreerd.

Never change a winning team!

De collectie van Gazelle bestaat, net zoals die van Batavus, uit veel oude bekenden. Er is ook een nieuwkomer toegevoegd - de Gazelle Puur NL C7+ HFP. Daarmee is er wederom een elektrische transportfiets in de collectie opgenomen, Deze categorie is heel populair bij de schoolgaande tieners. Vaak zijn het kinderen die een grotere afstand moeten overbruggen die hiermee flink geholpen zijn. Zo word een fietstocht in de gure wintermaanden net dat beetje aangenamer. Ook de prijs is zeer aangenaam en lijkt op deze doelgroep gericht te zijn. 
Ook bij Gazelle is de sportieve categorie weer vertegenwoordigd met de Gazelle Cityzen en de Gazelle Chamonix. De Gazelle Cityzen Speed heeft ook een update gehad. Deze snelle fiets heeft nu een geintegreerde accu waardoor de stabiliteit nóg hoger is.

Welke van de nieuwe elektrische fietsen van seizoen 2018 spreken jou het meest aan?