Top 10 fietsen voor de zomer!

Met de zomer voor de deur is het verleidelijk om op warme dagen verkoeling te zoeken. De fiets is bij uitstek een goed middel om dit te doen. Op de fiets vang je een heerlijk zacht windje en kun je fijn genieten van de zon. En word het toch te heet? Je fietst natuurlijk zo naar het koele bos of een leuk stadje waar je kunt genieten van een koel drankje op het terras. Om je op weg te helpen naar de ideale fiets om jou deze zomer op je uitstapjes te vergezellen lees je onze top 10 fietsen voor de zomer.

 

1. De Gazelle Miss Grace

Je gooit zo je zwemkleding in de mand voorop, gooit een flesje zonnebrand in je tas en je bent klaar voor het strand! Op deze vrolijke transportfiets kun je flink veel bagage kwijt in de voormand. Omdat deze fiets een leuk en trendy uiterlijk heeft past hij heel goed bij de zomer. Of je nu kiest voor sparkling pink, blossom of premium white – deze fiets is gemaakt voor de zon! Het enige wat je nog hoeft te doen is een leuke plek uit te zoeken om naar toe te fietsen en je bent klaar voor de zomer.

2. De Batavus Zonar GPS

De Batavus Zonar GPS is misschien wel één van de meest voordelige fietsen van het moment. Met zijn sportieve uiterlijk én sportief rijgedrag is dit een fijne fiets voor langere afstanden. En hij heeft een leuke extra voor de fietsfanaat! Want voor de bijzonder lage prijs die voor deze fiets gerekend word krijg je ook nog eens een Garmin Edge Touring navigatiesysteem. En dat maakt deze fiets zo bijzonder! Met een paar klikken heb je zo de ideale fietsroute uitgestippeld en kun je heerlijk afkoelen onderweg.

3. De Gazelle Eclipse T24 LTD

Laat je niet afschrikken door het jaartal, want ook in de zomer van 2016 is deze fiets zeer actueel. Door de kwalitatief hoogwaardige derailleurversnelling (Alivio/Deore mix) schakelt deze fiets heel soepel en heeft hij een zeer prettige wegligging. Deze fiets is echt gemaakt voor de fietser die graag toert. Of je nu een fietstocht door de Gelderse bossen maakt of langs de Zeeuwse kust – deze fiets zal je veel plezier en comfort geven onderweg. Deze fiets heeft, naast de prominente plek in onze top 3, ook een plekje verovert in het hart van onze collega Johan. Met zijn jarenlange ervaring in het fietsvak is dat een hele hoge eer.

4. De Sensa Livigno TNT Tour 29er

Lekker rosssen door de bossen na een zomers regenbuitje. Wij kunnen weinig verzinnen wat prettiger is dan al de zomerse energie op deze manier weg te fietsen. De Sensa Livigno TNT Tour is lekker lichtgewicht. Met 13,5 kilo til je hem zeer makkelijk op de fietsendrager. De afmontage van deze fiets zorgt ervoor dat je veel fiets krijgt voor een geringe prijs. Jij blij in de blubber, wij blij omdat we je zo’n super fiets kunnen aanbieden!

5. De Gazelle Bloom

Een moederfiets lijkt misschien een opvallende keuze voor in de zomerfiets top 10, maar is weloverwogen opgenomen op de 5e plek. Er is namelijk weinig leuker dan samen met je kleintje toeren. Je kind zal veel dingen voor het eerst samen met jou beleven en jij leert voor jou vanzelfsprekende dingen door zijn of haar ogen te ontdekken. Of je nu even snel samen naar de ijssalon fietst, je verwondert over de hoeveelheid bootjes langs de kade of gewoon gezellig samen op zoek gaat naar verkoeling - de moederfiets geeft jullie beiden plezier en comfort.

6. De Batavus Milano E-go 400W

Omdat je je in de zomer misschien niet al te zwaar in wilt spannen maar wel comfortabel onderweg wilt zijn is de elektrische fiets een fantastische keuze. Deze fiets brengt je waar je zijn moet met een steuntje in de rug. De Batavus Milano E-Go 400W is een zeer uitgebreide elektrische fiets. Deze fiets heeft een degelijke accu met een maximale actieradius van 140 km., walk assist voor als je met de fiets aan de hand loopt en een gemakkelijk te bedienen display. Geen gedoe – gewoon fietsen met plezier!

7. De Batavus Dinsdag

De Batavus Dinsdag is een goed uitgeruste stadsfiets die je ook als toerfiets in kunt zetten. Deze sportief uitgevoerde fiets heeft een heerlijk zomers uiterlijk en is uitermate geschikt voor iedereen die op zoek is naar een no-nonsense fiets. Onderhoudsvriendelijk, comfortabel in gebruik en geeft je een fijne summer-vibe!

8. De Gazelle van Stael

De Gazelle van Stael is gemaakt om al fietsend te flaneren. Deze prachtige fiets is gemaakt als 2.0 versie van de Gazelle Tour de France. Wij zien onszelf al wel op een zwoele zaterdagavond naar de stad fietsen op deze toffe fiets om plezier te maken met je vrienden. En met de los te bestellen voordrager maak je er helemaal een feest van. Even op de fiets naar de markt voor een kaasje, een flesje wijn halen en hoppatee het feest is klaar!

9. De Batavus Quip

Bij een warme zomer hoort ook een druk bezochte stad. En wat is er nu vervelender dan aan het einde van je rondje shoppen of je dagje strand er achter komen dat je fiets gestolen is? Met de Batavus Quip is dit verleden tijd. Deze design fiets is voorzien van een uniek nummer in dit frame. Hierdoor is deze fiets zeer onaantrekkelijk voor fietsendieven. Deze fiets is namelijk gemakkelijk terug te vinden na diefstal dankzij dit unieke nummer. En met de oker-matte variant van de Batavus Quip heb je geen zon nodig, want daarmee ben jij het zonnetje op het fietspad!

10. De Sensa Campagna 24

Deze fiets is vernoemd naar de Italiaanse provincie Campagna en wij snappen wel dat deze fiets in het zomerse straatbeeld van een loom Italiaans stadje thuishoort. Deze toerfiets helpt je snel door het warme landschap heen te cruisen op zoek naar Gelato. Met zijn 16,7 kilogram is het gewicht gering genoeg om hem op de achterdrager te kunnen plaatsen of mee te nemen in de trein. Nederland is dan misschien wel geen Italie, maar er zijn nog altijd prachtige plekjes die per fiets verkend kunnen worden. Ciao!

Welke fiets heeft jouw voorkeur?

De top 10 van fietsen voor de zomer is heel divers. Toch zijn we het er allemaal wel over eens dat fietsen heerlijk verkoelend werkt. Of je nu op zoek gaat naar een fiets voor lange- of korte afstanden – ontspannen door inspanning is een fantastische manier om van de zomer te genieten. Staat jouw favoriet in onze top 10? Laat het ons weten in de reacties.