• Snelle levering in Levering in nederland Levering in Belgie Levering in duitsland Levering in France
  • Merkfietsen met hoge korting
  • 6 dagen per week bezorgd
  • 100% rijklaar geleverd
Swipe to the left

Trendalert: Super populair, de elektrische omafiets!

Trendalert: Super populair, de elektrische omafiets!
Door Annemieke van Toor 11 augustus 2017 497 keer bekeken Nog geen reacties

Een omafiets is een fiets die gelijkend is aan de fiets waar, je raad het al, je oma vroeger op fietste. Deze heeft een update gehad. Lees in deze blog alles over de omafiets 2.0!

De omafiets is de meest herkenbare stadsfiets. Decennialang is dit het type fiets wat ons straatbeeld kleurt. De omafiets is gemaakt om praktisch te zijn. Eigenlijk is dit ook de meest recht-toe recht-aan fiets die verkrijgbaar is. En daarom is het zo fijn dat hij, of moet ik zij zeggen, ook elektrisch verkrijgbaar is. Gewoon een fijne no-nonsense elektrische omafiets!

Grande dame - Batavus Diva E-Go

Ik vind het een fantastisch denkbeeld. Een Diva als oma. En de Batavus Diva E-Go is ook wel een beetje de grande dame van de omafietsen. Deze praktische fiets is leuk om te zien, heeft het klassieke omafiets uiterlijk maar is wel voorzien van 7 versnellingen, een tweepootstandaard én een stuurslot. De fiets is niet verkrijgbaar in het standaard zwart maar in Zwart Antraciet, Alpine Wit en Zee-Groen Mat. Dat geeft deze fiets lekker veel schwung.
Het no-nonsense omafiets karakter word gewaarborgd door het makkelijk, bijna foolproof, bedieningspaneel. Dat maakt deze fiets praktisch in gebruik. Tja, what’s not to love?

Rebel with a cause – de Gazelle Miss Grace, echte elektrische omafiets

De Gazelle Miss Grace C7 HMB is de enige omafiets met middenmotor. Hierdoor ligt het zwaartepunt lager en is deze fiets iets meer geschikt voor als je graag wat stabieler fietst. De Gazelle Miss Grace is een beetje de rebel van de drie genoemde omafietsen. Door haar stoere uiterlijk met grappige accenten is deze fiets ook in aankomend seizoen (Gazelle 2018!) weer aanwezig. Het grootste voordeel aan de Miss Grace is wat mij betreft de ruime accukeuze. Hierdoor kun je zelf kiezen wat voor jou de best passende actieradius is (de afstand die je op een volle accu kunt fietsen) en is deze fiets wellicht ideaal als je ook soms langere afstanden moet overbruggen. 7 versnellingen, een stuurslot en een tweepootstandaard maken deze fiets erg praktisch.

Opoe en Omoefiets – De Batavus CNCTD E-Go

De hekkensluiter van deze blog is een fiets die redelijk recent zijn weg heeft gevonden in de collectie van fietsen. Waar de Batavus Diva en de Gazelle Miss Grace al een jarenlange staat van dienst hebben is de Batavus CNCTD E-Go een relatieve nieuwkomer.
De Batavus CNCTD E-Go is verkrijgbaar in zowel een dames- als herenuitvoering. In de categorie elektrische stadsfietsen worden de mannen iets tekort gedaan. Vaak zijn herenfietsen toch al sneller wat "normaler" van uiterlijk. Met de Batavus CNCTD E-Go hebben ook de mannen een stoere opafiets ter beschikking. Ideaal als je vaak met je sportkleding moet sjouwen. Ook deze fiets van Batavus is voorzien van een stuurslot, een tweepootstandaard en dat makkelijk te bedienen display. In de reviews word als enige nadeel aangehaald dat de fiets maar drie versnellingen heeft. Als je daar geen vrede mee kunt hebben dan is de Batavus Diva misschien toch meer voor jou.

Wanneer je op zoek bent naar een fijne fiets die stoer oogt en praktisch is voor stadsverkeer ben je bij een elektrische omafiets op het juiste adres. No nonsense, onderhoudsarm en ondanks de lange traditie toch zeer modern! We zien bij deze fiets ook veel potentie als schoolfiets voor leerlingen die best een aardig afstandje moeten fietsen van school naar huis.

10 1 8,8 1353
Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer >
x