• Snelle levering in Levering in nederland Levering in Belgie Levering in duitsland Levering in France
  • Merkfietsen met hoge korting
  • 6 dagen per week bezorgd
  • 100% rijklaar geleverd

Cyclocross fiets

2 product(en)

 12  24  36
 Positie  Naam  Prijs  Kleur

2 product(en)

 12  24  36
 Positie  Naam  Prijs  Kleur

Cyclocross fiets

Cyclocross fietsen staat ook wel bekend als veldrijden. Deze tak van de wielersport vindt plaats op allerlei terrein-types en het is dan ook belangrijk dat je fiets daar tegen bestand is! In de praktijk worden cyclocross fietsen ook vaak gebruikt voor fietsers die afwisselen tussen weg- en offroad terrein. Een beginnend fietser heeft tenslote niet al te vaak een budget voor meerdere fietsen! Door de banden ben je op de weg iets minder snel maar dat word al snel goed gemaakt dor de prestaties op het offroad terrein. Een Cyclocross fiets of een veldrijden fiets moet lichtgewicht zijn, dunne banden hebben en lage handvatten.

Cyclocross fiets of racefiets?

Het verschil tussen de cyclocross en de racefiets zijn terug te vinden in diverse details. Allereerst de geometrie van het cyclo cross frame. Omdat de cyclocross fiets niet alleen op de weg fietst maar ook op onverhard terrein is het erg belangrijk dat het frame verhard is. Hierdoor kan de cyclocross fiets meer klappen van de weg en de bereider opvangen. Ook zit er meer ruimte tussen het frame en het achterwiel om het verzamelen van modder tijdens de rit tegen te gaan. Ook de banden van een cyclo cross fiets zijn gemaakt om meer grip te hebben met een iets breder loopvlak en meer profiel. In het regenachtige Nederland is dit geen overbodige luxe! Om goede grip te creëeren verkopen wij pedalen en fietsschoenen bijpassend bij uw fiets.

Een fiets voor het veldrijden

Om over onverhard parcours te fietsen moet je fiets van goede huizen komen. Veldfietsen of veldrijfietsen moeten over zand, modder, onverharde en verharde paden kunnen fietsen. Daar moet dan ook rekening mee gehouden worden. Al sinds het begin van de 20e eeuw worden veldwedstrijden gehouden. In de jaren daarna werd dit type van fietsen niet alleen populair bij ons en onze zuiderburen maar kwam het ook in zwang in de VS. De ontwikkeling van deze fietsen is nooit meer opgehouden.

Sensa CycloCross fietsen

CycloCross fietsen van Sensa zijn geschikt voor fietsen over een grotendeels onverhard parcours. Sensa heeft een groot assortiment aan cyclocross fietsen voor zowel de beginnende als de geoefende veldrijder. Bent u op zoek naar een cyclocross fiets? Dan bent u bij aanbiedingsfiets op het juiste adres!

CycloCross fiets
Cyclocross
Veldrijden
Cyclocross veldrijden

Bent u toch op zoek naar een fiets voor verhard terrein?

Kijk dan bij onze racefietsen!

 

10 1 8,9 1427
Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer >
x