Racefietsen

Racefiets kopen: waar moet hij aan voldoen?

Of je nu een beginnende toerfietser of al een gevorderde wedstrijdfietser bent, bij Aanbiedingsfiets.nl kun je online je nieuwe sportfiets kopen. Voor beginners en voor gevorderde wielrenners hebben wij een zeer breed en sportief segment.

Onze Sensa racefietsen zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn zeer licht van gewicht. Of je nou gaat klimmen in de bergen, een ronde maakt door het vlakke Hollande landschap of door het Limburgse heuvellandschap fietst. Voor iedere wielrenner hebben wij een fiets. Ook in onze winkel in Leiden hebben we de kennis én het enthousiasme in huis om je te vertellen wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een goedkope wielrenfiets.

Bij het uitzoeken van een nieuwe fiets is het van belang dat je goed kijkt naar waar de fiets voor jou aan moet voldoen. De gewenste afmontage, een aluminium of carbon frame, de kleur, het crankstel en natuurlijk de framehoogte. Om je zo goed mogelijk te helpen met al deze keuzes kun je in het linker menu eenvoudig filteren. Zo kom je uiteindelijk tot de fiets van je dromen.

racefiets wedstrijd
carbon racefiets

Goedkope racefiets kopen? Wij helpen je graag!

Ben je op zoek naar een goedkope racefiets? Dan ben je bij Aanbiedingsfiets.nl aan het juiste adres. Deze fietsen zijn al verkrijgbaar vanaf €499,- en zelfs de high-class modellen van Sensa is al verkrijgbaar vanaf €1.485,00. Dit topmodel Sensa Lombardia Full 105 2017 is volledig afgemonteerd met Shimano 105 onderdelen en voorzien van een volledig carbon frame.

Framemaat racefiets berekenen

De juiste framemaat is van groot belang bij de aanschaf van je nieuwe racefiets. Wanneer je niet de juiste framehoogte uitkiest, kan dit een volledig verkeerde houding op je fiets veroorzaken en de daarbij behorende klachten. Hierdoor haal je niet het optimale uit je nieuwe fiets en kan het als resultaat hebben dat je niet graag op je fiets stapt. Er is ook voor vrouwen een specifiek model met toegepaste framegeometrie op het vrouwenlichaam -  de Sensa Emilia Lady. Hoe bereken je de framehoogte van je racefiets? Ga op je blote voeten staan en meet de lengte van je hak tot aan je kruis. Het totaal aantal centimeters vermenigvuldig je met 0,68. De uitslag van deze rekensom geeft de framemaat weer.

Maar let op! Op deze manier is de center-top maat voor een virtuaal gemeten recht frame. Racefiets frames zijn over het algemeen voorzien van een ‘sloping frame’. Dit wil zeggen dat de fietsen een aflopende bovenbuis hebben. Uiteindelijk zal je dit moeten corrigeren bij het bepalen van je maat. Ook zijn er frames met een geïntegreerde zadelpen, ook deze lengte gecorrigeerd moeten worden. Wil je meer weten over het berekenen van je framehoogte of framemaat? Bekijk onze uitgebreide beschrijving hier.

Een klein voorbeeld: binnenbeenmaat is 88 cm x 0,68 =  framemaat 59.

Om je alvast een indicatie te geven welke framemaat je nodig hebt voor je nieuwe racefiets hebben wij een speciale maattabel gemaakt. Hierbij is de lichaamslengte meegenomen en de geschatte binnenbeenmaat. Twijfel je welke maat voor jou geschikt is? Kies dan voor een kleineren maat, dan een te grote framemaat.

Lichaamslengte  

Geschatte binnenbeenlengte  

Framemaat  

165 cm

76 cm

51

168 cm

77 cm

52

171 cm

79 cm

53

174 cm

81 cm

54

177 cm

82 cm

55

180 cm

84 cm

57

184 cm

86 cm

58

187 cm

88 cm

59

190 cm

91 cm

61

194 cm

93 cm

62

196 cm

94 cm

64

Sensa Racefietsen

Bij aanbiedingsfiets.nl hebben we gekozen voor het assortiment van het Nederlandse fietsmerk Sensa. Deze staat bekend vanwege de kwalitatief hoogwaardige afwerking van de fietsen, maar ook de zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Hierdoor kunnen wij jou een goedkope wielrenfiets bieden die toch op hoogwaardige wijze geproduceerd zijn in Nederland.
Binnen onze collectie zijn er fietsen voor de jonge enthousiasteling zoals de Sensa Umbria Junior X-Racer, de beginnende of recreatieve fietser met de Sensa Umbria Sora en de ervaren fietser met de Sensa Lombardia en alles er tussen in! 

Racefiets

Dames Racefiets

Onze Sensa collectie herbergt ook enkele dames racefietsen in het assortiment. De damesfiets kenmerkt zich door een kleinere framegeometrie. Maar dat is niet alles, ook een aangepaste stuurbreedte en een apart dameszadel. Zo kunnen dames ook comfortabel hun thuisronde maken of in de bergen ten strijden trekken. Net zoals de herenfietsen zijn de racefietsen voor vrouwen gemaakt van kwalitatief hoogwaarde producten en zijn afgemonteerd met volledige Shimano onderdelen.

racefiets wedstrijd
carbon racefiets

Carbon racefiets of Aluminium?

Je hebt bij ons de keuze uit aluminium of carbon. Een carbon frame is extra licht en hierdoor heb je nog minder weerstand op de weg. Of wanneer je met je nieuwe racefiets de bergen beklimt, draag je minder gewicht met je mee de berg op. 

Racefiets kopen?

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.