• Snelle levering in Levering in nederland Levering in Belgie Levering in duitsland Levering in France
 • Merkfietsen met hoge korting
 • 6 dagen per week bezorgd
 • 100% rijklaar geleverd

Fietsplan & WKR-regeling

Fietsplan fiets kopen

Per 1 januari 2015 zijn de regels om gebruik te maken van het fietsplan veranderd. Er bestaat veel onduidelijkheid over wat wel en wat niet meer kan. Echter zijn er nog steeds mogelijkheden voor de werkgever om het voor hun personeel financieel aantrekkelijk te maken om met de fiets naar het werk te komen. Er zijn 2 regelingen, de WKR-regeling en het Nieuwe Fietsenplan. 

 

WKR-regeling

De WKR regeling welke per 1 januari 2015 van kracht is geeft een werknemer de mogelijkheid om uit uw bruto salaris een fiets te kopen. 

 1. Informeer bij uw werkgever

Vraag bij uw werkgever of salarisadministratie of en voor welke bedrag u een fiets uit mag zoeken. 

2. Zoek een nieuwe fiets uit

Uit het ruime aanbod nieuwe fietsen bij Aanbiedingsfiets.nl zoekt u eenvoudig een nieuwe fiets uit. Ook kunt u langskomen in de winkel in Leiden voor keuzehulp en advies. Heeft u een fiets gevonden welke duurder is dan het bedrag dat u van uw werkgever mag uitgeven? Geen probleem! De meerprijs betaalt u zelf netto bij. Zo kunt u dus ook een elektrische fiets rijden middels de WKR-regeling.

3. Betalen van de nieuwe fiets

Hoe u de nieuwe fiets kan betalen is afhankelijk van de keuzes die uw werkgever maakt. 

 • U betaalt de fiets zelf aan Aanbiedingsfiets.nl en declareert de rekening bij uw werkgever (Kies eenvoudig de gewenste betaalmethode)
 • De werkgever betaalt de rekening direct aan Aanbiedingsfiets.nl (Kies betaalmethode 'Bankoverschrijving') en lever de nota in bij uw werkgever. 
  Wij nemen uw bestelling pas in behandeling als de betaling binnen is.

 


 

Het Nieuwe Fietsplan

Naast de WKR-regeling is er voor werkgevers ook de mogelijkheid het personeel deel te laten nemen met het Nieuwe Fietsplan. Door dit fietsplan kan uw werkgever ook helpen bij de aanschaf van een nieuwe fiets.

 • Werkgevers mogen, net als bij gebruik van een auto, maximaal € 0,19 per kilometer belastingvrij vergoeden voor woon-werkverkeer. 
 • Daarnaast kan de werkgever een renteloze lening verschaffen voor de aanschaf van een nieuwe fiets. Deze lening betaalt u terug door de belastingvrije kilometervergoeding.

Het Nieuwe Fietsplan staat geheel los van de WKR regeling. Het is dus niet zo dat wanneer u de WKR regeling al voor een ander doel heeft gebruikt, u geen gebruik meer mag maken van het Nieuwe Fietsplan.

 

1. Raadpleeg uw werkgever

 Vraag bij uw werkgever of u in aanmerking komt voor het Nieuwe Fietsplan en voor welk bedrag u een nieuwe fiets kunt uitzoeken. 

2. Zoek een nieuwe fiets uit

In het ruime aanbod (elektrische) fietsen zoekt u eenvoudig de gewenste fiets uit. Het bedrag waarvoor u een fiets uit kunt zoeken is met uw werkgever besproken. Hier kunt u niet overheen.
De keuze welke u fiets u uitzoekt is afhanelijk van dit bedrag, maar mag ieder type fiets zijn. Zo rijdt u met een speed-pedelec eenvoudig langs de file, of met een racefiets snel van en naar uw werk.

3. Betalen van de nieuwe fiets

Hoe u de nieuwe fiets kan betalen is afhankelijk van de keuzes die uw werkgever maakt. 

 • U betaalt de fiets zelf aan Aanbiedingsfiets.nl en declareert de rekening bij uw werkgever (Kies eenvoudig de gewenste betaalmethode)
 • De werkgever betaalt de rekening direct aan Aanbiedingsfiets.nl. U kunt de fiets bestellen (Kies betaalmethode 'Bankoverschrijving') en de nota bij uw werkgever inleveren.
  Wij nemen uw bestelling pas in behandeling als de betaling binnen is. 

Rekenvoorbeeld

U heeft met uw werkgever afgesproken dat u een renteloze lening van € 2199 kunt krijgen om een nieuwe elektrische fiets uit te zoeken. Zo fietst u elke dag langs de file en is het nog goed voor uw conditie en gezondheid ook!
U werkt fulltime, 5 dagen per week, de afstand van uw woonadres naar uw werk bedraagt 18 kilometer.
De vaste onbelaste reiskostenvergoeding bedraagt 214 (werkbare dagen) x 36 kilometer x € 0,19 = € 1463,76. Dit betekent dat u per maand € 121,98 belastingvrij spaart en u de fiets ter waarde van € 2199 met 18 maanden heeft afgelost, belastingvrij!
Benieuwd naar uw persoonlijke terugverdientijd? Bereken hem hier!

 

Meer informatie over het Nieuwe Fietsenplan

Het Nieuwe Fietsenplan is een initiatief van Natuur & Milieu in samenwerking met Gazelle. Voor het fietsplan komen alle merken en type fietsen in aanmerking, niet alleen Gazelle.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Hetnieuwefietsplan.nl

 

10 1 8,8 1395