Welke framemaat heb ik nodig?

Welke maat fiets heb ik nodig?

De framemaat van je fiets berekenen is eigenlijk heel eenvoudig. De keuze van de juiste fietsmaat is van groot belang bij de keuze van je nieuwe fiets. Het bepaalt de houding op de fiets, maar het is niet altijd evenmakkelijk op de juiste framemaat te vinden. Hoe wordt de maat van je fiets bepaald? De framemaat of framehoogte is de totale afstand van de trapas van de fiets tot het punt waar de zadelpen uit het frame komt.

Maar hoe de framemaat te berekenen?

Begin met het meten van uw binnenbeenlengte. Dit doe je vanaf de grond tot aan kruishoogte. Dit is de eerste stap naar het bepalen welke fietsmaat je nodig hebt. Waar moet je op letten bij het berekenen van de ideale framemaat?

  • Bij het meten van de binnenbeenmaat doe je dit zonder schoenen aan. Dit kan namelijk verkeerde resultaten opleveren bij de uiteindelijke keuze van de framemaat.
  • Zet je benen ongeveer 15 cm uit elkaar en meet vervolgens de binnenbeenmaat.
  • Vermenigvuldig de uitkomst van je binnenbeenmaat met 0,68. De uitkomst van deze rekensom is de bijpassende framemaat.
  • Heeft uw gewenste fiets een verende zadelpen? Let op! Je dient dan 2 cm van de berekende framemaat af te halen.

Voorbeeld: de gemiddelde binnenbeenlengte van een man is ongeveer 86,4 cm. Om de juiste fietsmaat te bepalen krijgen we de som: 86,4 x 0,68 = 58,752. De juiste fietsmaat is dan 59 cm. Heeft de fiets een verende zadelpen, dan is de ideale framemaat 57cm. Heb je een model gevonden die niet precies in maat 57cm verkrijgbaar is, kies dan de framemaat die het dichtst bij de uitkomst ligt.

Framemaat fiets en lichaamslengte

Naast het berekenen van de framemaat aan de hand van je binnenbeenlengte is het ook mogelijk de framemaat te bepalen aan de hand van je lichaamslengte. Je framemaat bepalen aan uw lichaamslengte is wel minder accuraat dan via het meten van de binnenbeenlengte.

In onderstaande tabel vindt je eenvoudig terug welke framemaat geschikt is voor jouw lichaamslengte. 

Framemaat fiets berekenen 

Mocht je twijfelen of advies willen, schroom niet en neem contact met ons op! We helpen u graag verder.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.