• Snelle levering in Levering in nederland Levering in Belgie Levering in duitsland Levering in France
  • Merkfietsen met hoge korting
  • 6 dagen per week bezorgd
  • 100% rijklaar geleverd
Swipe to the left

De drie motortypes

De drie motortypes
Door Annemieke van Toor 28 september 2016 1583 keer bekeken Nog geen reacties

Bij een elektrische fiets kun je kiezen uit een middenmotor, voorwielmotor of een achterwielmotor. Alledrie de motortypes hebben hun eigen unieke eigenschappen en zijn verkrijgbaar in Batavus en Gazelle fietsen.Lees jij mee welke?

Een middenmotor

Onze voorkeur gaat uit naar de middenmotor. Dit type motor is het meest vertegenwoordigd in het aanbod op onze website. Deze fiets vind je met derailleurversnelling of met gesloten kettingkast. Dit type motor heb je in vier verschillende motortypes. Steps, Bosch, Impulse en Yamaha.
Omdat de motor van een elektrische fiets met middenmotor in het (goh, echt?) midden zit is de gewichtsverdeling ideaal. Je fietst stabieler omdat het zwaartepunt laag ligt en een middenmotor is in de regel krachtiger.
Een nadeel en veelgehoorde klacht bij een middenmotor is dat ze relatief veel geluid maken bij het wegfietsen. In hoeverre dit een nadeel is kunt alleen u bepalen. Voorheen was het bij een middenmotor vaak niet mogelijk om zelf een accu te kiezen, sinds dit jaar is het bij meerdere modellen mogelijk om zelf je accu te kiezen.

Een achterwielmotor

Als je fiets drijf je je fiets via het achterwiel aan. Door de ketting ben jij de motor die het achterwiel laat draaien en waardoor je voorwaarts fietst. Bij een achterwielmotor word dit extra versterkt doordat er een motor in het achterwiel zit. Dit voelt vaak heel natuurlijk aan tijdens het fietsen. Door het type motor is het alleen mogelijk om een derailleurversnelling te hebben omdat een versnellingsnaaf simpelweg niet meer past. Onderhoud is lastiger en moet eigenlijk bijna altijd uitbesteed worden aan een ervaren fietsenmaker.

Voorwielmotor

De voorwielmotor is het goedkoopste type motor en dit is dan ook gelijk het grootste voordeel. Als je op zoek bent naar een elektrische fiets met een aantrekkelijk prijskaartje dan kom je heel snel uit bij dit type aandrijving. Een nadeel is dat, omdat je gelijk ondersteuning hebt, het als het ware kan voelen alsof je vooruit getrokken word en licht slipt. Net zoals de middenmotor kan de voorwielmotor wel redelijk wat geluid produceren. Er zijn twee voorwielmotors te verkrijgen – Panasonic en E-Motion. Omdat het gewicht redelijk zwaar vooraan ligt in de fiets is hij wel lastiger vooruit te duwen heuvelopwaarts en is dit niet ons voorkeurstype voor heuvelachtig gebied.

Hopelijk maakt dit het makkelijk om te kiezen tussen de diverse accu’s, maar schroom vooral niet om je vragen aan ons te stellen!

10 1 8,8 1368
Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer >
x