Fiets met riemaandrijving

Producten 1-24 van 32

Pagina
12 24 36

Producten 1-24 van 32

Pagina
12 24 36

Fietsen met riemaandrijving / Beltdrive

Wat is het grote voordeel van deze nieuwe manier van aandrijving? De beltdrive of riemaandrijving is niet nieuw. Voorheen werd deze manier van rijden al veel toegepast op motoren. Sinds enige tijd heeft de riemaandrijving zijn weg ook tot de sportieve fietsen gevonden.
De riem heeft veel voordelen ten opzichte van de klassieke fietsketting. Zo is deze niet alleen lichter en schoner, maar gaat de beltdrive ook meer kilometers mee.

Fiets met riemaandrijving

Voordelen van een beltdrive ten opzichte van een gewone fietsketting

Het gebruikte materiaal van een beltdrive is een combinatie van rubber en plastic. Hierdoor krijgt de aandrijfriem de eigenschappen die nodig zijn om veel kilometers mee te gaan en constant te zorgen voor een goede spanning en grip op de tandwielen.
Daarnaast dient een gewone fietsketting regelmatig gesmeerd te worden om zo kraken en zwaar fietsen te voorkomen. Een aandrijfriem daarentegen is droog. Hierdoor is de kans op vetvlekken en piepende geluiden tijdens het fietsen een heel stuk minder.

Welke fietsen zijn voorzien van een beltdrive?

Deze nieuwe manier van aandrijving zien we tot nu toe veel terug op de sportievere fietsmodellen. De fietsen met aandrijfriem zijn vooral gemaakt om veel meet te fietsen en langere afstanden mee te overbruggen.

Voorbeelden van fietsen met een beldrive zijn onder andere;

Fiets met beltdrive

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.