• Snelle levering in Levering in nederland Levering in Belgie Levering in duitsland Levering in France
  • Merkfietsen met hoge korting
  • 6 dagen per week bezorgd
  • 100% rijklaar geleverd
Swipe to the left

Blog

Veiligheid voorop!

Door Annemieke van Toor 19 januari 2018 49 keer bekeken Nog geen reacties

Fietsverlichting – dat is misschien wel het belangrijkste wat je op je fiets kunt hebben waardoor jij gezien kan worden door andere weggebruikers. Niet alleen om niet bekeurd te worden als je betrapt word door de politie. Maar, als we dat onderwerp toch aangesneden hebben – ik weet best wel wat leukers te doen met die 55 euro die het kost om onverlicht te fietsen. Toch fietst volgens het keurmerk fietsverlichting maar liefst 64% van de fietsers met voor- en achterlicht. Dat betekend dat 36% van alle fietsers onvoldoende te zien is in het verkeer. Deze cijfers zijn nog anders als je het per provincie gaat bekijken. In grote steden rijden nog veel meer mensen onverlicht rond. Terwijl juist daar de situatie zo is dat je graag goed zichtbaar wilt zijn als een auto bijvoorbeeld afslaat.

Wat is het verschil tussen een trapkrachtsensor en een rotatiesensor?

Door Annemieke van Toor 5 januari 2018 56 keer bekeken Nog geen reacties

Als je op zoek gaat naar een elektrische fiets word je vaak gebombardeerd met informatie. Enkele vragen die we al eerder behandeld hebben gaan over het type motor, wat een accu nu precies doet en hoe de actieradius bepaald word. Vandaag is het de beurt aan een van de meest gestelde vragen van het moment. Wat is het verschil tussen een trapkrachtsensor en een rotatiesensor?

de elektrische schoolfiets

Door Annemieke van Toor 29 december 2017 103 keer bekeken Nog geen reacties

We hebben het er al een heel jaar over! E-Bikes zijn van het stoffige imago af en worden steeds vaker gebruikt door scholieren en jongeren om zich te verplaatsen.
Waar elektrische fietsen eerst werden gezien als het vervoersmiddel voor de 50 plusser is er nu echt een trend waarneembaar waarin we zien dat de leeftijd van de e-bike consument flink omlaag gaat!

Baby it's cold outside - de warmste plekken om naar toe te fietsen

Door Annemieke van Toor 22 december 2017 102 keer bekeken Nog geen reacties

Brrr – het is de laatste dagen best fris buiten. Mist, sneeuw en nattigheid maken het soms aantrekkelijker om binnen te blijven. Maar – wij zouden geen door wind-en-weerfietsers zijn als we je niet blij zouden maken met de warmste plekjes om naar toe te fietsen. Met rode wangen en dampende adem kun je je na een leuke fietstocht neervlijen in de warmte van de leukste plekjes van Nederland. Lees je mee?

Nieuw op de site: Cortina

Door Annemieke van Toor 15 december 2017 140 keer bekeken Nog geen reacties

Op onze blog proberen we je altijd als eerste op de hoogte te houden van leuke nieuwtjes en wetenswaardigheden. En dit is echt vers van de pers! Bij aanbiedingsfiets kun je vanaf nu ook terecht voor je Cortina fiets – de eerste fietsen staan sinds vandaag online – meer volgt. Lees je mee waarom we hier voor gekozen hebben?

De framemaat bepalen voor een kinderfiets

Door Annemieke van Toor 8 december 2017 66 keer bekeken Nog geen reacties

Sinds een paar weken hebben wij bij aanbiedingsfiets ook kinderfietsen in het assortiment. We kregen in de laatste twee jaar al vaker de vraag of we deze alsjeblieft in het assortiment op wilden nemen – en op een gegeven moment konden we dat natuurlijk niet meer negeren.
Maar de belangrijkste vraag is misschien wel – hoe weet ik welke framemaat mijn kind nodig heeft?

De top 3 elektrische fietsen voor de winter

Door Annemieke van Toor 1 december 2017 196 keer bekeken Nog geen reacties

Speciaal voor jullie hebben we vijf fietsen geselecteerd die ideaal zijn voor fietsen in de winter. Zo stap je met veel plezier op je elektrische fiets en trotseer jij wind en weer!

Drie aandrijvingstypes – ketting, beltdrive en cardanas

Door Annemieke van Toor 24 november 2017 153 keer bekeken Nog geen reacties

Er zijn drie manieren waarop een fiets aangedreven kan worden waarbij jij de motor bent die de energie aanbrengt om je fiets in beweging te krijgen (en houden). Sinds kort hebben wij er een nieuw type aandrijving bij. Naast een ketting en beltdrive hebben wij nu ook een fiets met een cardanas. Hoog tijd dus om de drie verschillende types te onderzoeken. Wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen?

De elektrische fiets in de winter

Door Annemieke van Toor 10 november 2017 289 keer bekeken Nog geen reacties

Zorg jij goed voor je elektrische fiets in de winter? Veel van onze klanten weten niet dat een elektrische fiets in de winter een beetje extra liefde nodig heeft. Lees je mee met de do’s en don’ts met je elektrische fiets in de winter

Winter is coming - Maak je fiets winterklaar!

Door Annemieke van Toor 3 november 2017 267 keer bekeken Nog geen reacties

Het weerbericht deze week laat nachtvorst zien en dat is dus een goed moment om je fiets winterklaar te maken. Pekel en vocht heeft zijn weerslag op de staat van je fiets en we geven je graag tips om je fiets in top conditie te houden!

10 1 8,8 1237
Deze site maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer >
x