Elektrische fietsen

Een elektrische fiets met trapondersteuning. Met behulp van een krachtige accu wordt de motor aangedreven en fiets je met gemak door weer en wind. Bekijk alle soorten elektrische fietsen en ontdek de verschillen. Twijfel je over welke fiets het beste bij je past? Kom dan langs in de winkel of het Experience Center en ervaar het zelf.

Producten 1-24 van 68

Pagina
12 24 36

Producten 1-24 van 68

Pagina
12 24 36

Elektrische fiets kopen

De elektrische fiets of e-bike zien we steeds vaker in het Nederlandse landschap verschijnen. Door middel van de elektrische trapondersteuning wordt je geholpen met het fietsen. Hierdoor kunt je ook met tegenwind of heuvel op, rustig doortrappen, zonder dat je hiervoor meer kracht hoeft te zetten. Er zijn diverse varianten verkrijgbaar. De merken welke wij verkopen zijn de bekende Nederlandse topmerken Batavus , Cortina en Gazelle. Benieuwd naar onze populairste modellen? Bekijk onze elektrische fietsen top 10 hier.

Er zijn diverse soorten e-bikes verkrijgbaar en om het u zo makkelijk mogelijk te maken zetten wij deze voor u op een rijtje:

Wat is correct, E-Bike of Elektrische Fiets?

Voor de elektrische fiets zijn in de loop der tijd verschillende termen bedacht. De meest gebruikte term is natuurlijk de laatst genoemde, maar E-bike wordt ook veel gebruikt. Eigenlijk zijn al deze termen bedoeld voor het aanduiden van dezelfde fiets. De e staat voor elektrisch. Eigenlijk is de benaming dus best eenvoudig!

E-Bike Cortina
Elektrische fiets

Verschillende soorten elektrische fietsen

Net als bij de normale fietsen, zijn er ook bij de elektrische fietsen vele soorten en varianten, en wij hebben dan ook een groot assortiment. Een elektrische fiets kopen doe je dan ook snel en eenvoudig bij Aanbiedingsfiets.nl, maar om je alvast op weg te helpen met de eerste keus, hebben wij hierboven de verschillende types al op een rijtje gezet. We lichten deze varianten nog graag voor u uit.

De elektrische stadsfiets

De elektrische stadsfiets is de meest verkocht elektrische fiets in Nederland. Deze is bijzonder populair door het eenvoudige gebruik en de ruime keuze. Bent u gek op lange toertochten of gebruikt u de fiets dagelijks? Dan is de elektrische stadfiets zeer geschikt! Kenmerkend is dat deze fietsen een gesloten kettingkast hebben en hierdoor onderhoudsarm zijn. Bekende type elektrische stadsfietsen zijn;

Elektrische Hybridefiets

De elektrische hybride fiets is bijzonder geschikt voor het wat meer sportieve gebruik. Deze fietsen beschikken over een derailleur versnellingssysteem en zijn perfect geschikt om langere afstanden mee te rijden. Dankzij de sterke motor en accu, samen met het gemak van dit versnellingssysteem, kunt u vele plezierige kilometers fietsen.

Er zijn zowel elektrische hybride damesfietsen als elektrische hybride herenfietsen. Deze fietsen zijn veelal uitgerust met een sterke middenmotor of motor in het achterwiel.

Speed Pedelec

Wilt u een nog sterkere ondersteuning bij uw elektrische fiets, tot wel 45 km/h, dan is er de zogenaamde Speed Pedelec. Deze fietsen met een extra sterke accu en motor houdt pas op met ondersteunen bij een snelheid van maar liefst 45 km per uur. Deze high speed e-bike is ideaal om de dagelijkse files voorbij te fietsen en nog gezond ook.

Voor de Speed Pedelec zijn wel aanvullende eisen aan de berijder. Zo dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs en/of brommerrijbewijs. Daarnaast dient deze fiets net als een auto WA verzekerd te worden. Uw Speed Pedelec wordt ook geregistreerd bij het RDW. Schaft u dit type aan, kunnen wij u bij al deze zaken ondersteunen en helpen.

Speed Pedelec elektrische fiets
Elektrische fiets Bosch middenmotor

Elektrische moederfiets

Met één of twee kinderen en zware boodschappen op de fiets is de elektrische mamafiets een ware uitkomst. Dit type e-bike kenmerkt zich doordat deze geschikt is voor gebruik met 1 of 2 kinderzitjes. Daarnaast is de instap voor de berijder ruim en laag. Zo kan je altijd gemakkelijk op- en afstappen. De elektrische moederfiets is leverbaar met zowel een voorwielmotor als een middenmotor.

Elektrische transportfiets

De elektrische transportfiets zien we steeds vaker voorbijkomen in de collecties van de grote merken. En dat is natuurlijk niet voor niks. Dit type fiets is ontworpen om veel bagage mee te kunnen nemen. Met een handige krat of mand voorop neem je de zware boodschappen of tassen eenvoudig mee. Wat is er dan handiger om dit type fiets ook elektrisch aan te drijven. Voorzien van een voorwielmotor of middenmotor rijdt je met deze fiets gemakkelijk elke dag op en neer naar de supermarkt. Voorbeelden van de elektrische transportfiets zijn:

Elektrische fietsen van de bekende merken

Elektrische fietsen zijn er van alle bekende merken, natuurlijk hebben wij e-bikes van Gazelle en van Batavus. Voor welk merk je ook kiest, ze zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit en geven een goede ondersteuning. Naast de hoogwaardige kwaliteit gebruiken deze merken veelal de motoren van de bekende merken zoals Bosch, Shimano en Panasonic.

De type motoren van een elektrische fiets

Naast de verschillende type elektrische fietsen zijn er ook nog eens verschillende type motoren verkrijgbaar. De motoren van deze elektrische fietsen hebben allemaal hun specifieke kenmerken. Hieronder beschrijven wij kort wat deze inhouden;

De middenmotor

De middenmotor is veruit de favoriet onder de fietsers. Dankzij de lage plaatsing centraal bij de trapas heeft een elektrische fiets met middenmotor een perfecte gewichtsverdeling. Dit merkt u goed bij het insturen van een bocht. Een bekende producent van de middenmotor is Bosch. De fietsen met Bosch middenmotor vindt u hier. Een andere bekende middenmotor is die van Shimano Steps. Hier staan alle elektrische fietsen met Steps motor.

Een voorwiel motor

De voorwiel motor komen we ook veel tegen bij de elektrische fietsen. Samen met een accu in de bagagedrager is de gewichtsverdeling tussen voor en achter zeer goed. De voorwielmotor 'trekt' u als het ware vooruit. De fietsen met Panasonic voorwiel motor zijn veel verkocht en rijden heerlijk. Daarnaast zijn dit type motoren voordeliger dan bijvoorbeeld de middenmotor.

Uw nieuwe elektrische fiets koopt u dus snel en makkelijk online bij Aanbiedingsfiets.nl! Snel en rijklaar thuis geleverd of ophalen in onze winkel.

Elektrische fiets Gazelle
Elektrische transportfiets

Oplaadpunten elektrische fiets

Door het gehele land zijn oplaadpunten voor uw elektrische fiets. Zo kunt u zeer lange tochten maken, zonder met een lege fiets accu achter te komen te staan. Pak een terrasje en tegelijk hangt uw fiets aan de laadpaal, ideaal! Zo kunt u na het genieten op het terras weer op pad met een opgeladen accu. Bent u van plan om een mooie fietstocht te gaan maken, maar weet u niet waar oplaadpunten zich begeven? Bekijk hier alle laadpalen in Nederland!

Fietsaccu elektrische fiets en actieradius

Bij de keuze van uw nieuwe elektrische fiets is het belangrijk dat u goed nadenkt bij welke fietsaccu bij u past. De accu van uw fiets is van groot invloed op de actieradius. Wat voor fietsaccu past dus het beste bij u? Bent u een fietser die regelmatig de fiets pakt voor bijvoorbeeld woon-werk verkeer? Of gaat u in het weekend genieten van de prachtige fietsrouters die Nederland rijk is? Dan is het wellicht verstandig om een fiets te kopen met daarbij een fietsaccu met een hoge actieradius. Let dus op bij de aanschaf van uw nieuwe tweewieler welke fietsaccu het beste bij u past.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.