Mountainbike 650b / 27.5"

3 producten

12 24 36

3 producten

12 24 36

Mountainbike met 27.5 inch

De opkomst van de MTB met grotere wielen is niet meer te stoppen. Als je hebt besloten om te beginnen met mountainbiken, of op zoek bent naar een nieuwe sportieve fiets, is het de moeite waard om te overwegen of een fiets met 27.5 inch wielen niet voor jou geschikt is. De combinatie tussen de grotere wielen maar toch de wendbaarheid maken de mountainbikes met deze wielmaat enorm populair. Ook heeft een 650B MTB ook andere voordelen; omdat hij grotere wielen heeft als de traditionele 26 inch MTB overwin je obstakels sneller én is je rit iets rustiger. Ook is dit een ideale wielmaat voor iedereen die een 29 inch MTB wil, maar waar dat net iets te groot voor is. Zo heb je alsnog alle voordelen van een groter wiel toegepast op een maat die voor jou geschikt is. Deze fiets is dus ideaal als je op zoek bent naar een mountainbike die precies tussen twee uitersten inzit. Je hebt de hogere wendbaarheid van een kleiner wiel maar toch de snelheid die past bij de grootste maat MTB wielen.

MTB 27"
MTB 650B

Tegenwoordig gebruiken de fietsfabrikanten verschillende termen om aan te duiden met welke wielmaat de fiets is afgemonteerd. De wielmaat 650b en 27.5 inch zijn exact gelijk aan elkaar. De ene fabrikant gebruikt de term '650B' en de andere '27,5 inch'. Beiden geven je dus de specifieke voordelen zoals de hogere wendbaarheid en de grotere wielen die er voor zorgen dat je obstakels makkelijker kunt nemen. Ten opzichte van een kleinere wielmaat haal je ook nog eens meer snelheid.

Voordeel van een mountainbike met 27.5" / 650b wielen

Dankzij de grotere wielmaat dan bijvoorbeeld de klassieke 26" mountainbike rijdt een MTB met 27.5" wielen een stuk comfortabeler. Echter is door het grotere wiel de wendbaarheid iets afgenomen. Kijk je daarentegen naar een 29er mountainbike, dan is een fiets met 650b wielen het perfecte compromis tussen wendbaarheid en comfort. Een ander voordeel is dat een groter wiel ook meer contact maakt met het terrein en je dus meer grip hebt. Daarnaast ben je met een grotere wielmaat gewoonweg sneller ten opzichte van een kleinere maat.

Sportief op pad met je MTB

Het offroad rijden is een groeiende sport in Nederland en met een groeiend aantal mountainbikeroutes is er overal de mogelijkheid om lekker met je fiets op pad te gaan. Met een land dat zoveel diverse landschaptypes behuist is een 27'5 wielmaat een zeer goede keuze. Zo weet je dat je beschikt over een maat die voor elk terreintype goed is. Dat is natuurlijk heel erg fijn als je beseft dat je in bos goed vooruitkunt maar ook in de duinen.  

 

Mountainbike wielmaten

Het is niet voor niets dat dit type mountainbike al jaren aan populariteit wint, het fietst gewoon ontzettend goed.

Toch op zoek naar een mountainbike zonder 650b wielen?

Een andere sportieve fiets is de 29er mountainbike, voorzien van nog grotere wielen voor nog meer terreincontact en comfort. Zoek je een MTB met meer wendbaarheid? Bekijk dan de 26" mountainbikes.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.